Despre noi

Train Sim România, ca si comunitate, datează din 14 iunie 2004, atunci când fondatorul său, Lucian Florea, a creat prima sa pagina de pe Geocities. Primele add-onuri de Microsoft Train Simulator (MSTS) au apărut pe pagina sa (060-DA de Dan Balosanu, LE5100 si LE3400 de Stefan Sandu, Nelu Rosu). Modelele au provenit din Trainz Railroad Simulator (TRS), și Lucian Florea a facut o treaba excelenta adaptându-le la MSTS.

În toamna anului 2005, site-ul a beneficiat de propriul server hosting, si de numele său de domeniu (train-sim.ro), și o data cu noul site și forum comunitatea a cunoscut o creștere rapidă, și noi creatori au ieșit la iveala cu noi add-onuri, chiar mai bune decât cele ale predecesorilor lor. Aici putem nota inovația adusă de echipa Balkan Locomotive Works (BLW) unde Cziszer Istvan și Czaba Borca au introdus texturare bazează pe fotografii reale ale materialului rulant. Standardul de calitate pentru add-onurile MSTS a fost astfel, ridicat la un nivel mai inalt.

Incepand cu anul 2006, alte comunități românești mai mici de MSTS au aparut, inclusiv MSTS.LX.RO (mai târziu Blackrail.ro), Trenulezze.ro,și diversitatea de add-onuri a explodat ajungand pe vârfurile cele mai inalte, între anii 2008 și 2010.

Deși, în această perioadă, noul succesor al MSTS, Kuju Rail Simulator (mai târziu RailWorks - RW) si-a facut aparitia, majoritatea membrilor comunității au ramas la MSTS, pentru ca exista o bază imensa de cunoștințe și diversitate de add-onuri. Dar chiar și asa, capodoperele românesti de add-onuri MSTS au aparut numai după 2012, deși activitatea pe forum, a început să scadă în mod constant din 2011 pana in prezent. Printre capodopere putem aminti:

  • CFR Route - cel mai lung traseu românesc (3800 km) și, probabil, cel mai lung din lume, creat de Stefan Medeleanu, Paul Pascu și Edy Obretin
  • Ruta Targu Jiu - Deva: cea mai realista ruta româneasca pentru MSTS, creata cu acuratete de Mihai Eftimie, Dorin Dronca și Marian Mihai
  • Locomotivele cu aburi din România realizate cu foarte mare grijă de Dorin Dronca
  • Toate vagoanele de marfă făcute de Dorin Dronca și texturate de Mihai Aurel
  • Toate îmbunătățirile aduse la fizica materialului rulant, realizate de Cristian Bardas și Mihai Eftimie
  • Toate activitățile avansate realizate de Edy Obretin

Astăzi, după mai mult de 14 de ani de existență, Train-Sim.RO merge înainte cu o complet nouă față, noi membri ai echipei și creatori axati pe aducerea noului Train Simulator 2018 in peisajul românesc, si se confruntă și cu cea mai mare provocare ce a existat vreodată, în această comunitate: aducerea TS2018 la nivelul MSTS ca si diversitate a add-onurilor. O provocare dură, o misiune imposibilă, dar cu toate acestea, una care ne inspira.

Vă mulțumim pentru a fi printre noi, fani pasionati de cale ferată, sperăm că Train-Sim.RO vă va oferi toate plăcerea ce o puteți obține din simularea feroviara.

 

TRAIN-SIM.RO / ECHIPA RAILSTUDIO